Sunday, March 18, 2018

Say "NO" For Free Design


Haii Assalamualaikum semua, Apa khabar korang semua. Dah lama tak update blog. hehehe yelahh sekarang mana ada lagi orang bukak blog macam dulu2. Sekarang ni blog hanya mnjadi tempat mencari maklumat sahaja. hohoho

Image result for say no for design

Ok back to the topic.
Korang pernah tak suruh orang design graphic? logo? or poster?
Mesti pernah kan. Macam ni lah. Dipendekkan cerita. Pleasee guyyy.. ingat design ni macam kacang goreng ke? kitaorang ambil masa yang lama kot untuk design satu benda. Aku faham korang minta tolong kepada yang pandai buat, tapi pleaselah bagi pernghargaan seperti upah duit sikit-sikit je. Ini terima kasih pon tak. 

Kadang-kadang ada jugaklah orang minta aku tolong designkan something macam poster or logo. Then bila dah buat...dia bla macam tu je. Walaupon aku dah cakap yang aku design ni berbayar. Oh shit man. Pleaseee guyyy.. respect us!.

Aku tahu Grahpic designer tak begitu commercial lagi kat Malaysia ni. Tapi korang kena ingat, kitaorang ada otak jugak nak perah idea buat macam-macam design. Bukan sekadar design sambil korek hidung.

Say No to Free Designs




No comments:

Post a Comment

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...