Wednesday, August 30, 2017

Lazada Malaysia Merdeka Blogger Contest



Merdeka! merdeka! contest. Sempena dengan hari merdeka tahun 2017 ini, Lazada ada buat contest untuk semua blogger kat Malaysia. Apa tunggu lagi, jom join sebelum 31 ogos tarikh tutup contest ni. Hohoho.




Dalam contest ini anda hanya perlu menjawab beberapa soalan yang disediakan. Contest akan tamat pada 31 Ogos 2017.



Soalan 1 : What do you love about being Malaysia?  ( Apakah yang anda suka tentang Malaysia? )

Saya amat suka kan Malaysia kerana Malaysia mempunyai nilai personaliti negara yang tersendiri. Malaysia mempunyai satu satu nya negara yang menggabungkan kesemua kaum dalam satu perhormatan yang seimbang dan hidup secara harmoni. Melayu, cina, iban, india dan banyak lagi kaum di malaysia yang hidup secara aman bersama sama dalam kelompok masyarakat. Jadi tak peliklah kalau kedai melayu jual kuih orang cina, Kedai cina jual kuih melayu, melayu masak masakan india dan lain-lain.

Selain itu, Malaysia mempunyai tempat-tempat pelancongan yang menarik dan bertaraf dunia. Setiap negeri mempunyai tempat-tempat yang menarik seperti pantai, bukit, tanah tinggi dan sebagainya. Sebabitu saya suka duduk di Malaysia. Malaysia ada Pulau Tioman, Cameron Hinglands, KlCC, Bukit Bendera dan banyak lagi. Semua sekali sangat Best dan baguss.

Belum cerita pasal makanan lagi, Malaysia adalah syurga makanan. Segala maca macam jenis makanan ada. So kalau pelancong2 boleh gemok datang Malaysia sebab makanan di sini semua sedap-sedap.

Dan yang terakhir benda yang aku suka kat Malaysia ni,Rakyat dia sangat prihatin dan suka tolong orang. Pantang nampak orang susah, laju je orang Malaysia tolong. Syabag Malaysia...


Soalan 2 : Choose Your Favorite Local Brand ( Pilih Jenama Tempatan Kegemaran anda )



Soalan 3 : Select two product from brand that you love ( Pilih 2 produk yang anda suka dari pilihan jenama tersebut )

1. Adabi serbuk campuran kunyit


Almaklumlah, bujang macam aku ni kejenyer menggoreng aja... So serbuk kunyit ni lah paling best kalau buat goreng kunyit ayam or ikan jaket. Best giloss






2. Adabi kari ayam/daging





Banyak jenama popular yang ada di Lazada.. Jadi apa lagi..jom beli belah dengan Lazada. 

Berita Baik Untuk Anda Merdeka! Merdeka! Sale ( https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/ ) sedang berlangsung dari 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017 dimana terdapat diskaun istimewa sehingga 80%


Bagi anda yang ingin menyertai contest Lazada ini sila klik >>>  https://www.lazada.com.my/blogger-contest/












No comments:

Post a Comment

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...