Saturday, October 11, 2014

Sepanjang 1 sem di Upsi


Assalamualaikum semua..

Pejam celik pejam celik hari ni dah habis 1 semesta. Walaupun macam kejap tapi pengalaman dan keseronokkan sepanjang semester 1 ni amatlah beharga dalam diriku ini. Aku dapat jumpa ramai kenalan ang best-best.Kenalan yang pelik, riang, pendiam, bajet hot, gila-gila, or whatever lah kan. Aku harap semester 2 akan datang pun macam ni jugak. 

Aku juga pernah terlibat dengan MMK. Apa tu?

Majlis Mahasiswa Kolej. Aku jadi rakan exco je. Bantu-bantu exco kolej untuk buat program dan sebagainya. Aku masuk bidang kerja yang aku suka. Ofkosslah bab2 design2 ni kan. Dari sekolah sampai masuk U bende tu lah yang aku suka. Bukan apa, benda2 mcm tu sebenarnya melatih otak aku yg x kreatif ni jadi kreatif.HOHO..lagipun bidang photoshop ni luas.
Bila aku jadi rakan exco media dan publisiti ni kan, kerja lain sikit. Lagi upgrade lah kan. Kena buat poster. Kena tangkap gambar. Kena rakam video. Kalau dulu teringin nak guna kamera canon tu kan. Sekarang dah dapat dah.Sampai dah malas nak ambil gambo gune kamera tu. Terima kasih kat Abang n akak exco, Abg Akmal, Abg Haniz, Akak Eva Gloria sebb bgi tunjuk ajar. Dan tak lupa jugak our media happy family, Alba, Aida, Fifi, Shatul, Shazana, Dayang, Nayu, n syu. Seronok sangat dpt bekerja dengan diorg. Masing-masing ada perangai masing2. Seronok betul layan kerenah diorang.





Aku jugak pernah first time jadi Abang Fesi. Wahhh abang kauuu. hahaha
Aku jadi Fesi untuk budak2 MRSM. Masa tu first time kot orang paling banyak panggil aku abang. Dan masa tu aku rasa macam tua pon ada. Terasa nak khawin pon ada. HOHOHO. banyak lah ko punya kawen. Apa-apa pun program tu best sgt. Buat aktiviti kat muzium Upsi.

aku duduk kat paling kirirrrrrrrrrrrr sekali dan paling kesepian sekali tu. Hahaha penat weyy duduk pon x larat.


Ahli kumpulan 5 tak silap aku lah..hehe.. best kot layan kepala diorang ni.



itu je kot nak citer....okeyy bye!!!!!!!
(malas menaip)

No comments:

Post a Comment

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...