Sunday, August 17, 2014

Penyakit "Notifications"





Guess what, berapa lama aku tak update blog?....hahaha maybe hampir sebulan or berminggu-minggu. Thats why aku punya traffic blog semakin berkurangan. Nak kata takde masa, rasanya banyak masa aku depan ladtop ni.Asyik berfacebook jerk. Sambil buat assigment sambil check notification FB,Twitter,WeChat,Instagram....Macam jadah kan. Heishhhh macam manalah aku nak hilangkan penyakit Notification ni...


Kadang-kadang buat assigment sampai berjam-jam.Padahal assigment tu cuma setengah jam je dah boleh siap. Kadang-kadang rasa geram jugaklah. Konon-konon hot lah kan asyik2 check notifications. Sikit-sikit asyik nak tengok siapa komen n like status dan gambar kitew.Padahal semua tu takde faedah. Langsung xde Faedah bin Jadah. 

Aku sebenarnya kira cakap dengan cermin lah ni.Semua yang aku cakap tu adalah untuk aku sebenarnya.. Hurmmm mengeluh sekejap. Sebenarnya inilah penyakit "NOTIFICATIONS" yang semakin menjinak di kepala kepala otak manusia yang menggunakan laman sosial macam facebook n Wechat. Bangun tidur check handphone tengok moment wechat.Lepastu bukak ladtop layan FB. MAcam tak ada life kan. Rasa nak campak je ladtop aku ni. Assigment berlambak2.. TApi facebook jugak kau hentam.


Adakah ini agenda yahudi nak meleka kan kita?? atau kita sendiri yang salah. Ya, 90% datang daripda diri kita. So nak tak nak, kita kene ubah diri kita sendiri. Pasal penyakit notifications tu, aku rasa susah nak hilang, tapi maybe aku akan ubah perlahan-lahan.Jangan layan sangat FB tu...Layan Al-Quran lagi bagus...betul tak?? 







1 comment:

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...