Sunday, October 13, 2013

Kenapa cogan kata "BUKAN BUDAK SKEMA"

Assalamualaikum..

Kita bertemu lagi setelah berabad blog ni tak update..hehe, hari ni cuti semesta.So bolelah aku bermanja-manja dengan blog aku ni.Spent time more lah katakan...nak usha2 blog korang...kalau rajin lagi boleh aku join segmen or contest blog-blog kannn....Kalau rajin lagiiiii bolehlah aku buat segmen sendiri..hehe

Okeylah, back to the title...."Kenapa cogan kata blog aku ni BUKAN BUDAK SKEMA"?? skema sangat ke blog aku ni? atau aku yang skema? atau perasan skema? atau bajet skema? mentang-mentang ko pakai cermin mata tebal-tebal nak skema lebih lah eh..



Skema kah? skema kah? 



kah3....yup, semenjak aku memakai cermin mata ni...ramai sangat panggil aku budak skema. Zaman sekolah menengah dulu pulak aku selalu pulak sikat rambut ketepi.....selalu duduk kelas sorang-sorang baca buku...pengawas pulak tu...Bayangkan muka aku yang dulu skema tahap berapa....kah3...
Aku tak suka orang panggil aku budak skema sebab aku rasa budak skema ni macam budak pelik yang genius like HARRY POTTER or DEXTER or whatever lah..yang penting aku tak suka perkataan "SKEMA" dilabelkan pada diri aku ni..

Sebab tu aku bukak satu blog...blog ni lahh...dengan cogan kata SHAZRIZAL SHAHMY BUKAN BUDAK SKEMA!!!...siap tanda seruan tiga batang okeyy...hahaha....

Masa ni cermin mata binkai nipis....Barulah best belajar programmer kan...tapi sedih, kejap jerk cermin matanya dah patah..


Apa-apa pun tak kisahlah korang nak panggil apa pun..asalkan panggilan tu tak kotor dan tak menyakitkan hati....hehe..
Nak panggil shazrizal budak skema yang comel dan hensem pon boleyyy...<----krik..krik..krik...

apa-apa pun...seburuk mana pun orang tu atau sejahat mana pun orang itu...janganlah kita sekali-kali berikan nama yang tak baik untuk mereka.Mereka semua manusia sama seperti kita.Ada perasaan.Dan paling penting setiap perkataan yang kita ucapkan kat orang adalah satu doa...baik percakapan kita, baiklah doa kita..



8 comments:

  1. selamat bercuti & selamat hari raya haji ya

    ReplyDelete
  2. Hahha..,
    Padahal pakai cermin mata..,mak kau..,
    Mude2 dulu..,

    ReplyDelete
  3. Macam kenal jee spek n budak sebelah tu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpayah nak wahai anonymous sgt dgn aku. Hahaha

      Delete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...