Monday, March 11, 2013

Cermin, cermin, cermin, siapakah manusia paling Handsome/Cantik di dunia ni...


gambar hiasan pak cik google

 "mirror mirror on the wall, who's the fairest of them all"

kenal ayat tu, ayat tu dipetik dari katun SnowWhite lahh apa lagi...yang nenek sihir perasan cantik tu tengah bercakap kat cermin ajaib dia siapa paling cantik dalam dunia ni.Alih-alih cermin tu cakap snowWhite paling cantik..tak ke bengang...

bukan tu yang aku nak cerita...sebenarnya ini cerita seram.....seram-seram biskut... tidak layak untuk kanak-kanak bawah 3 tahun untuk membaca entry ni. 


Tahukah anda bahawa cermin dirumah anda ada suatu bisikan,

bisikan yang hanya anda saja yang boleh dengar,

Bisikan itu muncul bila korang memandang tepat pada cermin,

Mungkin masa tu korang leka dengan bisikan itu,

Bisikan itu berkata........

jeng, jeng, jeng, (kasik music intro sikit)

Bisikan itu berkata........

"Cantiknya kau.....wahhh comel sangat, mesti ada orang diluar sana yang terpikat tengok rupa paras kau"

perasan tak? perasan tak? perasan tak?

Haaaaa aku yakin korang pun ada macam tu jugak kannnn, Bila nak keluar rumah pergi kerja mesti tengok cermin dulu lepastu tengok cermin sampai 10 minit, sebab perasan yang diri korang tu cantik.Betul tak? betul tak? tapi orang tengok biasa-biasa jerk..

itu semua godaan Syaitan yang direjam...Dia goda korang sampai korang jadi Ujub (bangga diri),Sebab tu lah setiap kali korang tengok cermin korang akan tengok muka korang lama-lama,lepastu puji diri sendiri, "wahhh cantiknya aku,tapi hidung aku tak beberapa nak mancunglah, baik aku pergi surgery". Nampak tak permainan dia...Surgery tu kan berdosa, kufur nikmat. Tak bersyukur dengan kejadian tuhan.

Sebab tu ada doa ketika tengok cermin..

Amalkan doa ni  masa tengok cermin yerrr korang semua...




DI DALAM CERMIN
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
REALITi


20 comments:

  1. Betol tu...baca doa sebelum tengok cermin..nanti lupa diri kan dik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betol tuh...lupa diri sampai tak ingat akhirat..

      Delete
  2. hahahaha...entry yg menarik. logik juga bila pikir. cermin juga mempunyai kuasa utk mnaikkan semangat atau level konfiden kita. trutama time nak bersolek atau bersiap siap sblm nk kuar.

    ReplyDelete
  3. hahahhaha!! very the snow white sgt!! ^^

    ReplyDelete
  4. selalu la amalkn doa ketika melihat diri di cermin.
    in shaa Allah akhlak terjaga peribadi terpelihara

    ReplyDelete
  5. smart header .
    follow sini #1053 & picit2 button like

    ReplyDelete
  6. hahahahaha tak boleh bla realitinya . betul la tu kdg2 rasa mcm tak ckup 10 minit nk tgk cermin :D

    ReplyDelete
  7. hehe kelaka pun ada..memang patut amalkan doa tu

    ReplyDelete
  8. betul toe... nty perasan sangat...
    amalkan doa ketika tengok cermin ^^

    ReplyDelete
  9. hehehe lawak plak bace artikel nie...

    ReplyDelete
  10. ^_^ bagus posting nieh.. Kalau tgk cermin.. ingatlah bertapa hebatnya ciptaan Allah s.w.t... =)

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...