Monday, February 4, 2013

Serius Sedih: Filem Korean Harmony bikin hati aku banjir

Assalamualaikum...

Hari tu TV Al-Hijrah ada tayangkan satu filem dari korea tajuknya "HARMONY", masa ditayangkan aku tengok last-last part akhir,so macam tak ada feel lah nak tengok kan.Orang kata cerita ni sedih giler sampai menangis-nangis.Alahaiii aku paling menyampah tengok manusia yang menangis tengok drama.Lebih-lebih lagi bila orang-orang tua yang tengok.Aku rasa meluat.Sesedih cerita yang aku tengok pun,tak pernah aku menangis sampai mengalirkan air mata.Tabahlah kononnya..


Disambungkan cerita,aku tak puas hati. Aku nak jugak tengok filem korea tu.So aku google-google kat internet.Akhirnya aku jumpa.So aku download siap-siap.Bila dah download,aku masuk kat bilik dengan netbook aku, aku tengok sorang-sorang dalam bilik.Sunyi barulah ada mood nak tengok.

Cerita dia begini, mula-mula cerita dia ada seorang perempuan yang beranak kat penjara.So dia terpaksa jaga anak dia dalam penjara selama 18 bulan kerana ikut undang-undang penjara.Mula-mula memang cerita dia ada lawak,ada tragedi, yang paling best ada watak baby comel.Serius memang pandai budak tu berlakon.Bla bla bla bla bla bla bla bla dipendekkan cerita kawan perempuan dia buat satu kumpulan Choir dalam penjara.

Cerita dia mula sedih tahap gaban bila perempuan tu terpaksa berpisah dengan anaknya.Dan bertambah sedih, dan seterusnya bertambah sedih,sedih lagi menyedihkan,lalu bertambah sedih.

Di Akhir cerita memang gila sedihh, tanpa disangka-sangka air mata aku berenang-renang kat kelopak mata ni.Dengan pantasnya aku kesat mata aku supaya air mata aku tak jatuh. Ini boleh menjatuhkan maruah aku sebagai lelaki macho.HohoHo..

So, apa lagi...Korang pergilah tengok filem nih.Banyak pengajaran dan moral value.Yang paling penting pastikan disebelah anda ada sekotak tisu.










atau 

Sini untuk tonton filem ni..


13 comments:

  1. kelakar. hahaah citee anime adee? :D

    ReplyDelete
  2. ni ceta sedih ke ceta lawak. tengok muka budak hidung berhingus jadi macam belon pon dah rasa nak tergelak guling2.

    ReplyDelete
  3. hahaha lawak2. tapi saya tak enah lagi tengok cita ni

    ReplyDelete
  4. yes! arincat bukan peminat cerita korea :p. but my boyfrenz peminat setia. pui pui! mcm tuan belog nie la! ish

    ReplyDelete
  5. memang terbaik lah kan gambo dia ! hahaha .. teringin nak minat cerita korea , tapi sayang .. tak bolehh .. tak minat cerita korea .. tapi ley try tengok cerita ney .. hehehe .. =)

    ReplyDelete
  6. Cikolo: pehhh memang aku feeling beb.

    Shaqir:hehe

    Lieya:weh,ni citer sedihlahh..apsal you gelak sampai terguling-guling..haha

    syahira:best woOO

    Arincat: Mesti BF you romantik mcm korea kan.kan.kan...kawin jelah cepat2...

    Alia:Sebenarnya perkataan "KOREA" tu jangan disebut...cakap filem best jerk senang...

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...