Monday, February 18, 2013

Couple is Trouble


Semasa couple...

Mandi tak basah, makan tak kenyang, tidur tak lena, kentut bau strawberry...perasaan apakah ini..

lepas putus..

Mandi terlebih air sampai bil air naik, makan sampai obesity, tidur pun macam gajah, sekali kentut semua koma...putus cinta lah tu..



Sebagai abang Muda..(ceh abang lah sangat) aku patut nasihat kat adik-adik yang masih bersekolah tapi sempat bercouple-couple.
 Aku sebagai mantan/bekas pengawas sekolah aku dah banyak kali melihat budak-budak couple kat sekolah.Aku terfikir jugak, apsal budak-budak yang couple ni boleh terjebak dengan masalah ni, diorang ni kurang kasih sayang mak bapak ke sampai nak cari teman couple ni sume.

Dalam banyak-banyak pasangan pelajar couple yang cikgu disiplin tangkap.Pelajar perempuanlah yang memberi alasan couple atas dasar cinta dan sayang.Pelajar lelaki selambe jerk kata yang diorang bercouple atas dasar seronok-seronok dan ingin menunjuk-nunjuk dengan rakan sebaya. Sebenarnya korang jangan ingat yang pasangan couple korang sayang or cinta berbagai.Semua itu kadang-kadang dusta belaka.Yelah, kan masih bersekolah, mak bapak pun tanggung makan minum lagi nak bercintan cintut.

Perlu ke Couple ketika bersekolah dik oii..

Serius aku cakap, couple ni menyusahkan diri, mak bapak korang dan kawan korang pun akan meluat dengan korang.Kita sibuk kejar gred exam,dia sebuk dengan bercinta.

Couple itu jugak seperti mendekati zina. Mana tak nya, berdua-duaan di tempat sunyi dan tersorok. Lepastu kalau setan dah menghasut....korang paham-paham je lahh apa yang akan terjadi..Dosa besar tu...kena taubat nasuhah.

Belajar dulu dik oiii...Jangan couple-couple sangat, kalau kurang kasih sayang ibu-bapa, ingatlah yang Allah bersama kita.Kalau Allah sayang kita, orang lain mesti sayang kita.Cuba muhasabah diri dik oiii...Orang tak suka kat kita sebab apa?...Adakah sebab Allah tak suka kita sebab kita banyak dosa?...masing-masing audit diri masing-masing.

Kejarlah cita-citamu....Selagi mana kita mampu berusaha,kita terus berusaha..


P/S: Malam ini mood aku baik, sebab tu aku tulis macam gaya Uztas Imam Muda...hehe 




3 comments:

  1. Jyeahh , setuju wehh , budak skola zman skrang kemaruk b'couple . geli kot ! XD

    ReplyDelete
  2. Absolutely right..! Best entry nie.. Hhmmm... :)

    ReplyDelete
  3. sekarang bebudak couple sampai xengt dunia haaa.

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...