Sunday, December 30, 2012

Tutorial: Cara Delete Gambar Dekat Google Image


Hari ini aku nak buat Tutorial yang agak Pentinglah jugak.
Korang pernah tak rasa macam nak delete gambar dalam Blog.Kadang-kadang kita dah padam gambar tuh, tapi bila buka googe image, gambar tuh masih ada lagi.
Biasanya kita nak delete gambar-gambar yang lama dan tak tahu cara nak lupuskan gambar itu buat selama-lamanya.

Aku explore macam mana nak buang gambar ni.. Caranya tak susah pun... meh sini saya ajar..Aku pun Copy Paste kat blog orang.hehe

1. Buka google, dan taip "PICASA WEB ALBUM".. kemudian tekan search..
(album ni memang akan ada bagi sape2 yg buat blog, sbb semua gmbar yang diupload dlm blog akan tersimpan di picasa web album... )
2. pastu tekan ni:



3. klik aje gambar mana yang korang nak buang...



4. biasanya dalam masa 24 jam gmbar tu akan dibuang... 

5. Lepas 24 jam cuba korang search kat google image, masih ada ke tak lagi gambar yg korang nak buang tu... 


Sebenarnya aku dah lama nak buang gambar kat bawah nih..

Lisa SuriRumahTangga

Takot-takot tiba-tiba Lisa surihani datang blog aku dan dia ternampak gambar nih, kan nanti dia saman aku. Sape nak bayar?


Selamat mencuba... time kasih blog TRULY LOVE for the tuto

P/S:Kalau tak faham, comment ok.. ~sharing is caring~


12 comments:

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...