Friday, February 24, 2012

Lelaki dan Memasak


Assalamualaikum.
Apsal aku nih tiba-tiba cakap pasal masak-masak nih.Nak masuk masterchef dah habis pulak rancangan tuh...
Sebenarnya aku tengah lapar, tu yang keluar semua fakta kat kepala otak aku nih.hehe


Sebut pasal lelaki  memasak, mesti kepala kita terbayang yang lelaki yang suka memasak tu seorang lelaki lembut atau Mr. MAMA.. tapi tahukah anda bahawa lelaki lebih hebat dalam bidang masakan daripada wanita walaupun selama ini lelaki tak pernah memasak.
Lelaki lebih kreatif,lebih cerewet dalam hal-hal masakan berbanding wanita.

Cuba korang tengok. Siapakah chef paling professional dan paling popular di DUNIA.Lelaki atau perempuan?? Ofkozlah lelaki.

Jangan ingat lelaki lembut jerk pandai masak.Lelaki Maskulin dan kental jugak pandai masak tau.Masakan ini  diibaratkan sebagai experiment bagi kaum lelaki. Mencipta adalah satu aktiviti yang paling disukai oleh kaum lelaki.Tak dapat cipta kapal terbang sendiri... dapat cipta Masakan Karipap Labuci jaaaadilah.

Tapi bagi menu utama remaja lelaki, ofkozlah Telur goreng, sardin dan Meggi.Sebab bila nak masak banyak-banyak nanti ada  lahh kaum wanita yang menyibuk halang kita supaya jangan masak.Terutamanya golongan Mak-mak dan Kakak-kakak kita sendiri.


Sebab apa diorang tak suka lelaki masak??

Sebab...
lelaki kadang-kadang memang suka memasak, tapi tak suka basuh pinggan mangkuk kuali dan sebagainya.Kaum hawa juga yang tolong basuhkan.hoho, mak-mak kita lah tuh..
Lelaki jugak selalu masak untuk diri sendiri jerk.Orang lain kirim salam jelahh..

Nak tahu tak,lelaki akan lebih romantik bila si suami masak kan makanan untuk si isteri.

Romantik kan, walaupun dalam gambar tuh suami dia just kerat buah tomato jerkk..


P/S: Jom pergi dapor masak-masak...







6 comments:

  1. aku suka masak , tapi tak lembut pun .. hahahaha

    ReplyDelete
  2. huuhuu nk cri suami yg pndai masak...


    klu sakit... blh mkn makanan yg suami msk..

    cpt ciket sembuh...huhu

    ReplyDelete
  3. mmg realitinye..laki klu memasak..xbasuh pinggan n xkemas dapur..serabut tgk..but..masakan laki sdap..tp skit..kedekut btol r..haha

    ReplyDelete
  4. @karen tu lah pasal...org sekarang suka sangat label lelaki suka masak nih lelaki lembut.padahal tak kan.

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...