Thursday, November 10, 2011

Dilema Ketiadaan air di rumah..



Kenapalah Pihak berkenaan tak bagi signal kat umah aku..
sepatutnya diorang mesti bagi surat or bertwitter yang kampung aku akan ketiadaan air pada sekian dan masa sekian bla.bla.bla..
Ni tak,tiba-tiba aku bukak air paip tak keluar..
Nak jerk aku report kat Karam Sigh Walia suroh dia wat  kat Aduan Rakyat TV3..



Yang paling hampeh adalah apabila malam-malam aku terasa perot aku ni macam ada orang tendang-tendang, padahal aku seorang lelaki.Semakin aku tahan,semakin tu di degil sepak-sepak aku supaya dia boleh keluar dengan aman.
Padan muka ko,sape suroh ko makan Nasi ayam U.S.A dengan cendol sampai tak ingat dunia

Aku pun terpaksa redha dengan kejadian itu..
Aku keluar malam-malam cari tangki air...
Dengan keadaan yang sunyi,gelap dan sejuk..kepala otak aku ni sebok memikir yang bukan-bukan..
Dengan harapan aku tak terjumpa dengan setan gondol mahupun Pocong-pocong di luar sana..

Apabila aku sedang menuang air tangki kedalam baldi,tiba-tiba aku terdengar bunyi yang lain macam..
bunyi yang membuatkan semua orang mengigil ketakutan..
rupanya itu gelombang bunyi kentut aku yang mampu membuatkan kucing-kucing aku koma..
  
Selepas itu aku pun pergi ke tandas untuk membuang khazanah yang bernilai itu..
Selepas itu pulak..aku ke bilik  untuk tido..
Sambil aku melangkah ke bilik..tiba-tiba ada seekor tikus jahanam melintas depan aku..
Dengan tiba-tiba jugak aku terloncat sambil berkata "oh! Pan***"..
Agak tragis kejadian itu..




8 comments:

  1. hahaha..tragiss bt0l lah..nceb baeq plab0ran bisness bjaye jgk akhirnyer..kui3 :P

    ReplyDelete
  2. betol tu betol...lepas ni kalau saham meningkat takde air jugak tak thu nak ckp per

    ReplyDelete
  3. -.-' tragisnya kejadian . hahaha

    btw , saya pun sudah click Petrol and Ganyang aedes itu =)

    ReplyDelete
  4. uhhui mencarut ye!
    bg cili burung baru tw..ahhaa..:P

    ReplyDelete
  5. hak3... ksian xde air... sabo lah ye.. dont carut2 anymore..^^

    ReplyDelete
  6. -nasik ayam USA + Cendol-

    #errrr..macam tak kne jee :O
    patut ponnn kalau ada jin bertendang dalam perot tuuu :D

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...