Saturday, October 22, 2011

Tutorial: Cara nak "centre" header Blog..

Assalamualaikum...huhu,cantik tak Header Pertama aku..huhuu,walaupon kecil tapi hentam sajelahh...
Semasa aku nak tarok header tu kat blog,aku hadapi masalah.Aku punya header tak centre(tengah).Header aku ketepi.So bila aku dah selesaikan masalah aku,aku nak share kat korang macam mana nak Centre header blog.

Ok,caranya senang:

Step 1
Pergi ke Dashboard>Design>Template Designer>Advanced>Add CSS
Step 2
Pada bahagian Add CSS,korang paste code ni.


#header {
margin: 0px 0px 0px 0px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
text-align: center;
}

Selepas paste tu korang tenyeh spacebar korang sebab bila korang paste kat bahagian add custom css tu,dia tak akan dapat detect sehingga korang tekan kekunci keyboard korang.

*Kalau tak menjadi, tukarkan nilai 0 tu kepada 0 hingga 100 atau 150 atau 200 atau korang boleh adjust sendiri nombor tu ikut kesesuaian blog anda.

Step 3
Click Save.

Semoga korang berjaya.....
Selamat mencuba~~


No comments:

Post a Comment

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...