Saturday, July 23, 2011

Cita-cita ku kini sudah Berubah..



Kalau dulu..Aku bercita-cita hendak menjadi seorang Arkitek...Tapi yang peliknya aku tak paham langsong apa itu arkitek...then selepas aku sekolah menengah..aku bercita-cita ingin menjadi Seorang Doktor gigi..sebab apa?? sebab aku suka budak-budak yang menangis meraung...kih3


hahaha..nangislah kau...nangislah kau ketakutan..aku suke..aku suka..haha(ketawa keji)

Cabot..cabot..cabot gigi dia..

dan aku bercita-cita untuk cabot gigi Anjelina Jolie...
gigi beliau cantik...rasa nak cabot jerk semua gigi dia buat penghiasan dapur gas..


Tapi itu semua dulu...dimasa permikiran aku belum matang lagi..
Tapi sekarang...aku bercita-cita untuk menjaaadiiii..

Dr.Pakar Zat Permakanan Dan Kesihatan..


Bila time hari raya jerk...aku akan berceramah dengan keluarga aku..
"Jangan makan rendang ayam..nanti obesity macam Adibah Nor..."
"jangan makan nasi ketupat!!!! Nanti badan jadik gemokk...makan daun ketupap jerk..baik untuk kesihatan"
"Jangan makan air sirap...minum air Herba!!"
Lalu aku dihalau keluar dan tak dapat beraya bersama-sama keluarga disebabkan aku berceramah di depan orang yg tengah lapar...hehe..

Aku memang suka nak jadi Dr.zat permakanan ni...sebab aku suka sangat membebel dan suka berceramah...Aku kat kelas selalu berceramah dengan seorang budak ni yang bernama Aishah...Lantak arrr dia dengor kerrr tak dengor kerw...janji aku puas membebel..
Then sebab lain aku suka this Job, because Aku suka mengkaji makanan...buat masa sekarang ni memang aku mengkaji makanan dengan menyuapkan kedalam mulut aku...hehe,tapi suatu hari nanti  maybe aku dah tahu pelbagai zat-zat dan nutrisi-nutrisi yang korang semua makan..

K..lah..aku nak makan ni....makan makanan yanng sihat ok..


Aku akan berusaha bersungguh-sungguh demi mencapai cita-cita ku ini...!!
BERUSAHA!!!



11 comments:

  1. kelakar jer bacer entry adik ni..ahhaa..aper2 pun good luck..belajar rajin2 & pastikan cita2 tercapai..wish u luck :)

    ReplyDelete
  2. Salam Sahzrizal...


    Sis ada kwn yg blaja pasal zat pemakanan (dieting) sampai master... Hebat beliau tu.. (^_____^)V

    ReplyDelete
  3. Sis:pehhhh ni yg jeles ni akak dpt kawan yg mcm tu..

    ReplyDelete
  4. weyh ,. kalau sume da xboleh makan ,. nak makan ap ? ap ler ,. time raye ,. time 2 ler nak makan ,. ari bese xjumpe bende alah 2 :P

    ReplyDelete
  5. nutritionist !ebat lah awak .hehe. make sure tercapai ek cita2 tuh ..dulu saya pun ade gak cita2 nak jd nutritionist ni, tp lepas blaja bab nutrition yg x abes2 lagi dalam syllabus bio form 4 tu ,kuburkan je lah cita2 tu .

    ReplyDelete
  6. syazana:kita makan daun ketupatlahh apa lagi..

    ReplyDelete
  7. cahaya: x pelahh...saya suka subjek tu....syokkk gilerr belajo

    ReplyDelete
  8. Nurhazira: ya2..fighting2!! thank you..

    ReplyDelete

Rajin-rajinlah komen yerr

Kecomelan anda terserlah kalau anda klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...